Rendes ház, gondozott kert, avagy a legfontosabb kerti eszközök

A kertészkedés kicsit olyan, mint a főzés. Senki sem születik úgy, hogy a téma minden apró csínját-bínját tudja, hanem bele kell tanulni, illetve rengeteg dolgot ki kell tapasztalni. Ehhez viszont a szükséges eszközök megléte is elengedhetetlen.

Kerti eszközök éppoly fontosak, mint a konyhában a lábasok, merőkanalak, különféle eszközök. Könnyen belátható, hogy az ételeket nem merőkanállal keverjük meg, hanem be kell szereznünk pár fakanalat. Minden eszköznek megvan a maga funkciója, mellyel az adott feladatot a legegyszerűbben, leghatékonyabban lehet elvégezni. Nincs ez másként a kertben sem, hiszen ott is megvan minden eszköznek a maga feladata. Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk a kerti munka során. Például, ha kiskert kialakítása a célunk, akkor nagy valószínűséggel szükségünk lesz talajmozgatáshoz szükséges szerszámokra, mint például az ásó, kapa, gereblye vagy az ültetőkanál. Nem árt egy locsolókannát vagy slagot sem beszereznünk. Utóbbi főleg akkor hasznos, ha nagyobb kerttel rendelkezünk.

A gyep rendben tartásához egy fűnyíró vagy fűkasza is jól jön, így erről se feledkezzünk meg. Ha a nehezen elérhető helyeken, például a kerítés mentén is szeretnénk szép gyepet, akkor nem árt, ha egy szegélynyíróval is rendelkezünk. Attól függően, hogy milyen növények díszítünk kertünk és milyen munkákat szeretnénk elvégezni, egy ágvágó, sövénynyíró és egy metszőolló is nagy hasznunkra lehet. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ezeket az eszközöket mind tárolni kell valahol, ha azt szeretnénk, hogy az időjárás ne tegyen kárt bennük. A legjobb, ha száraz helyre kerülnek az eszközök, illetve a sarat, nedvességet, fűmaradványokat nagyjából eltávolítjuk róluk, mielőtt eltennénk őket, így a következő használat előtt könnyen tudjuk használni.