Hasznos tippek a takarékos heti menü megtervezéséhez

A legtöbb ember számára a mindennapok rohanással telnek, így nem sok idő van a főzésre, sütésre, hozzávalók beszerzésére. Még nehezebb a helyzet, ha semmi ötletünk nincs, hogy mi legyen az ebéd vagy a reggelinek való.

Takarékos heti menü megtervezése egyáltalán nem lehetetlen, mindössze egy kis időre van szükség, amikor leülsz és alaposan átgondolod, hogy milyen ételeket szeretnél elkészíteni és elfogyasztani az elkövetkező napokban. Ha csak sodródsz az árral, az több szempontból sem előnyös. Például az éhség hatására hajlamos lehetsz a könnyű megoldásokhoz folyamodni, például valamilyen gyorskaját rendelni vagy péksütikkel megoldani a reggeliket. Ez anyagilag sem a legjobb megoldás, de ami még lényegeseb, hogy az egészségednek sem tesz jót. Arról már nem is beszélve, ha a fogyás lenne a célod. Ahelyett, hogy gyors és egészségtelen megoldásokhoz folyamodnál, inkább írd össze, hogy milyen ételeket szeretnél elkészíteni az elkövetkező napokban. Ha nehézséget okoz egy hétre előre tervezni, akkor célszerű csak két-három napra kalkulálni.

Sokan kihagyják a reggelit, ami nem túl egészséges. Ráadásul egy igazán tápláló reggelit nagyon könnyű összedobni. Készíthetsz például zabkását, melyet ezerféleképp el lehet készíteni vagy melegszendvicset, esetleg tojásrántottát. Az ebéd terén lehetőségek tárháza áll rendelkezésre. A különféle receptes oldalak ebben nagy segítségedre lehetnek. Az sem jelent problémát, ha nem vagy tapasztalt a főzés terén, hiszen vannak igazán egyszerű receptek. Idővel viszont biztosan bele jössz és a bonyolultabb receptek elkészítésébe is bátran belefogsz. Vacsorára ehetsz hideget vagy meleget, amihez kedved van. Az interneten szintén nagyon sok vacsora ötlet található. Egy kis előre látással és tervezéssel nagyon sokat spórolhatsz!