Hogyan válasszunk a műszempillák közül?

A szépségápolási, kozmetikai kiegészítők segítségével ma már rendkívül természetesnek ható és tartós eredményeket lehet elérni. Ehhez azonban körültekintő módon kell eljárnunk, hiszen nem csak a kiváló minőség és a megfelelő szaktudás elengedhetetlen, de legalább ilyen fontos az is, hogy a stílusjegyeinkhez leginkább illő darabot használjuk.

Kifejezetten igaz ez olyan meghatározó termékek esetén, mint amilyenek például a műszempillák is. Noha elöljáróban azt gondolhatnánk, pici méretüknél fogva nem igazán van annak jelentősége, pontosan melyik modell mellett tesszük le a voksunkat, valójában ennek épp az ellenkezője a helytálló. A műszempillák viselése ugyanis alapjaiban határozza meg a tekintetünket és ha túlságosan sűrű, vagy épp hosszú darabot választunk, akkor biztosan nem érjük el a vágyott eredményt. A titok elsősorban a szem formájában rejlik, így ehhez mérten kell a műszempillák kínálatából felkutatni a legoptimálisabbat. Ez persze sokkal egyszerűbb feladatnak tűnik, mint amilyen valójában.

Tudniillik kellő tapasztalat nélkül szinte garantáltan elveszettnek érezzük majd magunkat a hatalmas választék láttán. Azonban nincs okunk kétségbeesni, hiszen ahogy a műszempillák felhelyezését, úgy azok kiválasztását is célszerű inkább szakemberre bízni. Ugyan az applikálás akár otthon is elvégezhető, ez csak akkor ajánlott, ha elegendő rutinnal rendelkezünk. Ellenkező esetben fennáll a veszélye, hogy a rögzítés nem lesz megfelelő, valamint arról se feledkezzünk meg, miszerint a ragasztó szembe kerülése komoly következményekkel is járhat. Nem érdemes tehát kockáztatni, főképp, mert a szakszerűen felhelyezett műszempillák akár két hónapig is tartósak maradnak. Ennek eléréséhez nincs is másra szükség, mint pontosan betartani a kozmetikus által adott utasításokat.