Hogyan válhat szenvedéllyé a gázos grillsütőn való sütögetés?

A gázgrill az egyik legnépszerűbb kinti sütögető eszköz, melynek rácsain finomabbnál-finomabb ételek készülhetnek. Ma már nagyon sokféle készülék közül lehet választani, így az egyszerűbb verzióktól kezdve a komplett konyha kialakítású direkt égőfejes modellekig széles választék áll rendelkezésre.

Gázos grillsütő esetében megvannak azok az apró trükkök, praktikus megoldások, melyek segítségével a sütögetés még hatékonyabb lehet. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a gázgrill begyújtása minden esetben nyitott tetővel történik. Ha rendesen begyulladt, akkor lefedhetjük, egészen addig jobb, ha nyitva marad a fedél. A kezdő grillezők egyik nagy hibája, hogy folyamatosan nyitogatják a fedelet, ami miatt a készülékben csökken a hőfok. Jobb, ha csak egy-két alkalommal pillantunk rá az ételre, felesleges percenként ellenőrizni. Ezzel csak a saját dolgunkat nehezítjük meg. Egy gyakorlott grillező tisztában van vele, hogy jobb az elővigyázatosság, vagyis felkészül arra is, hogy a gázpalack bármikor kifogyhat. Egy tartalék gázpalack segítségével nem érhet minket váratlan meglepetés és nem kell attól tartani, hogy a vendégeink éhen maradnak, mert kifogyott a gáz.

A gázos grillsütő nagy előnye, hogy a hőmérsékletet könnyű beállítani, így egyenletes sütés érhető el, vagyis a hús mindenütt jól elkészülhet. Emellett gyors felmelegedés jellemzi ezeket a készülékeket. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a húsokat azonnal rá lehet dobni a rácsra, hiszen egy kis idő ezeknek a grillezőknek is kell, hogy elérjék a kellő hőfokot. A jó hír, hogy a gázos verzióval könnyű bánni, így hamar elsajátíthatjuk a helyes használatot és igazán finom ételeket tudunk készíteni. Ahhoz, hogy a számunkra tökéletes gépet találjuk meg, érdemes alaposan átnézni a kínálatot.