Laktató diétás ételek az egészséged és az alakformálás érdekében

Sajnos a mai napig nagyon sokan úgy vélik, hogy a fogyás titka a drasztikus diétában és az önsanyargatásban rejlik. Ha te is úgy gondolod, hogy koplalni kell és órákon keresztül futni a futópadon, akkor ideje ezt elfelejteni és megismerni az alakformálás valódi titkát.

Laktató diétás ételek nagyon jót tesznek a szervezetnek. Azt mindenképp tudnod kell, hogy ahhoz, hogy elérd az álomalakot, nincs szükséged semmiféle csodaszerre, sikert ígérő shakekre és egyéb csoda bogyókra. Elhatározásra, mozgásra és egészséges táplálkozásra van szükséged. A mozgás alatt nem a több órás, fárasztó edzéseket értjük és a futópadon sem kell sanyargatnod magad. A mozgás kizárólag akkor élvezetes és akkor lesz kedved hozzá, ha olyan sportot találsz, amely valóban kedvedre való és szívesen végzed. Elég, ha hetente háromszor egy órát sportolsz, ennél többre nincs is szükség. Emellett a rendszeres séta is nagyon jó hatással van a szervezetedre. Az étkezés terén arra kell figyelni, hogy kalóriadeficitben legyél, ha fogyni akarsz, vagyis több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel a szervezetedbe. Ezt viszont semmi esetre se koplalással érd el.

Természetesen az is fontos, hogy az ételek kellőképp laktatóak legyenek. Ilyen például a savanyúkáposzta, spenót, uborka, karfiol, gomba, cukkini, brokkoli, sütőtök és paradicsom. A gyümölcsöket is egész nyugodtan fogyaszthatod, különösen a bogyósakat, mivel ezek tele vannak antioxidánsokkal. A rizs, bab, burgonya és teljes kiőrlésű gabonatermékek is beleillenek az egészséges étrendbe. Lehetőség szerint egy étkezést se hagyj ki, tehát például mindig reggelizz, mert ha nem így teszel, akkor ebédkor könnyen rád törhet a farkaséhség és mindent felfalhatsz, amit csak találsz a hűtőben. Diéta szempontjából a legjobb nasi a pattogatott kukorica.