Miért hasznos az éjjeli lámpa babáknak?

A babaszoba berendezése során a rokonoktól, ismerősöktől számos tippet kaphatunk, hogy mi az, ami hasznos és mi az, ami egyáltalán nem. Gyakran hallani egymásnak ellentmondó információkat, hiszen van, ami az egyik ismerősnek beválik, míg másnak egyáltalán nem. Ez többek közt az éjjeli lámpákra is igaz.

Éjjeli lámpa babáknak könnyen megosztó lehet, azonban nagyon sok érv szól mellette. Az első időszakban a szülők dolga egyáltalán nem egyszerű, hiszen az éjszakai kelések igazán fárasztóak tudnak lenni. Ebben az időszakban jó, ha van valamiféle segítségünk, ami könnyebbé teszi az éjszakázás megterhelő idejét. Az egyik nagy probléma, hogy a sötétben nagyon nehéz elbotorkálni a pelenkázóig. Az etetést még úgy ahogy meg lehet oldani a sötétben, viszont a pelenkázás már nehezebb. Ha tápszerrel etetjük a kicsit, akkor viszont megint csak némi fényre lenne szükségünk. Egyszerűnek tűnhet felnyomni a csillárt vagy valamelyik lámpát, azonban ezeknek nagyon erős fénye van. Ha ezeket használjuk, akkor hamar kimegy az álom a szemünkből és ami még nagyobb gond, hogy a kicsi szeméből is.

Minden kisgyerekes szülő tudja, hogy a kicsi éjszakai altatása nem a legkellemesebb éjjeli elfoglaltság. Az éjszakai fény használatával sokkal egyszerűbb lehet az éjszakai rutin. Úgy végezhetjük el a dolgunkat, hogy közben nem kell felvernünk az egész házat. Emellett mi is könnyebben tudunk elaludni. Az éjszakai fény kiválóan személyre szabható, így nem csupán funkciója miatt nagyon hasznos, de akár dekorációként is megállja a helyét. Amikor a kicsi nagyobb lesz, akkor is nagyon jól jön a fény, hiszen a kicsi nyugodtabban tud aludni és nem fog félni a sötétben. Az óvodáskorú gyerekek ugyanis gyakran félnek este a sötétben, azonban ez a probléma könnyen orvosolható a halvány LED lámpa által.