Ennyi felirat bőven elegendő a szerelemlakat felületére

Időnként megesik, hogy a legegyszerűbb döntéseket hozzuk meg a legnehezebben. Különösképp igaz ez, ha kedvesünket szeretnénk meglepni valami igazán szívhez szóló ajándékkal. Ilyenkor ugyanis még a legjelentéktelenebbnek tűnő részletek meghatározása is komoly dilemmát okozhat.

Nincs ez másképp a szerelemlakat esetében sem. Ugyan eredetét tekintve ez a hagyomány nem hazánkból indult el – hiszen szakértők az ősi Kínáig is visszavezették eredetét -, de valamiért hazánkban mégis hatalmas népszerűségre tett szert. Pedig az első időkben kihelyezett darabok még egész más mondanivalóval bírtak, a szerelemlakat csak ezt követően kezdte meg hódító útját. Elsőként Pécsen jelentek meg egyre másra a romantikus tradíció jelképei, majd az idő múlásával több más városban is telepítettek kifejezetten erre a célra falakat, illetve korlátokat. Ma már nincs nehéz dolgunk, ha a szerelemlakat kihelyezése mellett határozunk, hiszen biztos akad a közelben egy kijelölt hely, így nem kell több száz kilométert utaznunk.

Erre a kérdésre mindenképpen fektessünk kiemelt hangsúlyt, ugyanis ha végül véletlenül úgy döntünk, inkább egy véletlenszerű helyen kerül sor a szerelemlakat felrakására, akkor azzal hosszú távon nagy rizikót vállalunk. Tudniillik magántulajdonban lévő épületek, kerítések esetében biztos, hogy a tulajdonosok előbb-utóbb eltávolítják majd a kihelyezett jelképet. Adjuk meg tehát a módját a dolognak és maradjunk egy jól bevált szerelemlakat fal mellett, ha helyszínválasztásról van szó. Ugyancsak tanácsos nagy figyelmet fordítani a szövegezésre is. Nagyobb méretű lakatok esetében egy rövidebb idézet is elfér, ám a hagyományos kialakítások vonatkozásában inkább maradjunk a minimalista kialakításnál. Bőven elég a két név és persze az évforduló – vagy épp a kihelyezés – dátuma is elmaradhatatlan.