Hasznos információk, amiket érdemes tudni a hajfestés kapcsán

A hajfestés manapság az egyik legelterjedtebb szépészeti művelet, mely nem csak a hölgyek, hanem egyre több férfi körében is nagy népszerűségnek örvend. A tökéletes hajfestés titka nem csupán a jól megválaszod hajfestékben rejlik, hanem a megfelelően kivitelezett hajfestésben is. Ha nem fodrász szalonban, hanem otthon szeretnénk megváltoztatni a hajszínünket, akkor nem árt pár dologgal tisztában lenni.

Hajfesték márkák kapcsán a legnépszerűbb választás talán a L’oreal, Garnier és Schwarzkopf. Bármelyik mellett is döntesz, érdemes először bőr próbát végezni nehogy allergiás reakció lépjen fel. Természetesen a kisebb márkák termékei is megfelelőek lehetnek, azonban a bőr próbált ez esetben sem szabad elfelejteni. Ha nagyon tanácstalan vagy, akkor érdemes a fodrászod véleményét is kikérni. Ez azért is fontos mert a hajfesték kiválasztás akkor a haj típusát és állapotát is figyelembe kell venni. Dús és hosszú haj esetén nagyon fontos, hogy a elegendő festék álljon rendelkezésre vagyis könnyen lehetséges hogy nem egy, hanem legalább két doboz haj festékre is szükséged lesz.

A csomagoláson feltüntetett útmutatót mindenképp tarts be, emellett olvasgas cikkeket a témában, illetve nézd meg egy videót, ha nagyon bizonytalannak érzed magad. Esetleg segítséget kérhetsz egy olyan ismerőstől, aki már többször festett hajat. Amire mindenképp ügyelj, hogy a hajfesték csak addig legyen a hajadon, ameddig a leírás is írja. Sokan direkt hosszabb ideig fenn hagyják a festéket abban bízva, hogy a végeredmény így intenzívebb hajszín lesz. ez azonban egyáltalán nincs így. Sokkal nagyobb esély van arra, az idő túllépés miatt hajkárosodás következik be. A hajfestést követően kifejezetten olyan termékeket használj, amelyeket a festett hajra ajánlanak.