Hogyan válasszak elektromos rollert?

Ha megszületik az elhatározás, hogy szeretnénk beszerezni egy elektromos rollert és megtekintjük a választékot, akkor könnyen azzal szembesülhetünk, hogy hatalmas kínálat áll rendelkezésre. Márpedig ez könnyen összezavarhat minket.

Elektromos roller választás mindenképp jó választás, hiszen hosszan lehetne sorolni, hogy mennyi előnye van ennek a típusnak. A döntés nem könnyű, hiszen elképesztően nagy a kínálat. Először is nem árt tisztázni, hogy mit várunk el a rollertől. Mi az, amihez mindenképp ragaszkodunk? Egyáltalán milyen gyakran szeretnénk használni? Ha csak nagy ritkán, akkor jobban járunk egy olcsóbb darabbal. Viszont, ha napi szintű használatban gondolkodunk, akkor egy minőségibb, drágább típussal jobban járhatunk. Ha már szóba kerültek az anyagiak, akkor jobb felállítani egy költségkeretet. Az elektromos rollerek ára akár az egekbe is rúghat, ezért különösen fontos, hogy letisztázzuk, mekkora az a maximum összeg, amit hajlandóak vagyunk a rollerre költeni. Ha rendszeresen szeretnénk használni a rollert és emelkedőkön is gyakran járunk, esetleg nagyobb testtömeggel rendelkezünk, akkor a készülék teljesítménye is sarkalatos kérdés.

Normál használat esetén a 250-350 wattos modellek is megteszik, de ha nehezített terepről van szó akkor ennél nagyobb, akár 1000 watt teljesítményű modellek közül is válogathatunk. Ha nagyobb sebességgel rendelkezik a roller, akkor jobb tisztában lenni azzal, hogy nem száguldozhatunk csak úgy, ugyanis lakott területen 25 km/h-nál nagyobb sebességgel nem haladhatunk rollerrel. Az akkumulátor és a töltési idő szintén lényeges szempontok, melyeknek célszerű alaposan utána nézni a vásárlást megelőzően. A balena.hu webáruházban bővebb információkat is megtudhatsz, illetve megtekintheted a kínálatot!