Így történjen a névjegykártya tartó kiválasztása

Egyes kiegészítők megvásárlásánál nem kell túlságosan sok időt eltöltenünk a válogatással, hiszen egy nyakkendő, vagy épp egy karkötő esetében elsősorban az ízlésünk határozza meg döntésünket.

Ellenben egy névjegykártya tartó vonatkozásában már sokkal alaposabban érdemes eljárnunk. Tudniillik bár funkcióját tekintve szinte bármilyen modellel célt érhetünk, ami a hosszú távú, kényelmes használatot illeti, már nem ilyen biztos a siker. Rögtön ott a méretet érintő dilemma. Egy kisebb névjegykártya tartó ugyan még a legapróbb zsebbe is komfortosan elfér, ugyanakkor előfordulhat, miszerint nem tudunk majd minden alapvető iratot eltárolni benne. Ugyanis gyakorta célszerű egyben pénztárcaként is tekinteni erre a kiegészítőre, kivéve, ha mindig nagyobb mennyiségű fém érmét viszünk magunkkal valamilyen oknál fogva. A bankjegyek, a legfőbb igazolványok és a bankkártyák ugyanis elférnek egy átlagos kialakítású névjegykártya tartó belsejében. Így tehát, mielőtt még megvásárolnánk egy példányt, nagyon gondoljuk át, mit is szeretnénk majd benne tárolni.

Szintúgy kulcsfontosságú tényező a felépítés és a nyitási kialakítás is. Amennyiben kizárólag névjegykártyák tárolására alkalmazzuk majd a tartót, akkor megfelelő lehet a hagyományos, kinyitható, fakkok nélküli változat is. Ugyanakkor, ha pénztárca helyett is használjuk, úgy már nem feltétlenül leszünk elégedettek ezzel a megoldással hosszú távon. Ilyenkor egy jól elkülönített zsebekkel rendelkező névjegykártya tartó jelentheti az optimális választást. Ezek közt akad olyan is, ami egy mozdulattal szétcsúsztatható, ez pedig kimagasló kényelmet biztosít. Végül, de nem utolsó sorban, azt is fontoljuk meg, milyen anyagból készült névjegykártya tartó mellett tesszük le a voksunkat. A fém strapabíró, ellenben a bőrbevonatos modellek elegánsabb megjelenést biztosítanak.