Milyen a jó osztálykirándulás?

Az osztálykirándulás sokak szemében a lazításról szól, esetleg a kulturális programok látogatásáról, holott jóval több lehet ennél. Nagyon sok múlik azon, hogy a pedagógus csak szeretné letudni a kirándulást vagy valóban szeretné a lehető legtöbbet kihozni belőle.

Osztálykirándulás szervezés esetében az egyik legfontosabb szempont, hogy a diákok jól érezzék magukat. Emellett természetesen az is számít, hogy a gyerekek ne csak mókázzanak és fejlesszék szociális kapcsolataikat, hanem ismereteiket is bővítsék. Az osztálykirándulások során számos élményt együtt élnek át a kicsik, ami segít erősíteni a köztük lévő kapcsolatot és a barátságokat. Az iskolapadból kiszakadva nagyon sok lehetőség adódik a személyes fejlődésre és az ismeretek növelésére. Ha nincs még ötletünk, hogy hová vigyük a gyerekeket, akkor jó alternatíva lehet az Eco Park, mely Kisvárdán található. A park területén a falvak a Göncölszekér csillagképében helyezkednek el. A látogatók megismerhetik a hun, amerikai, afrikai és indián törzsek rendkívül izgalmas világát.

Ez az izgalmas utazás felfedi az ősi kultúrák hagyományait, történetét és titkait. Ahogy végig haladunk a különféle törzsek lakhelyein és életterein, egyik ámulatból a másikba esünk. A kicsik számára is rendkívül élvezetes a parkban való séta. Többek közt megismerhetjük a maszájok hagyományos életét, az afrikai törzsek különleges sivatagos élettereit, az indiai kultúra varázslatos világát és az indiánok elragadó történetét. A hun törzsek legendás életéről már nem is beszélve. A magyar őstörténet igazán izgalmas, akárcsak a világ különféle részein élő népek története. A kultúra mellett természetesen a természet is megmutatkozik, a tanulmányi ösvényen haladva mindenütt körül vesznek minket a fák hűs lombkoronái és a csodaszép virágok.