Milyen előnyei vannak a műfenyőnek?

Az ünnepek közeledtével sok esetben komoly dilemmát jelent, hogy valódi fa álljon a szoba közepén feldíszítve vagy inkább műfenyő díszítse az otthont. Mindkét alternatívának vannak támogatói és ellenzői. Az alábbiakban eláruljuk miért lehet előnyös, ha utóbbit választod!

Műfenyő ideális választás lehet, ha nem szeretnénk sokat bajlódni a fával. A valódi fenyő egyik nagy hátránya, hogy nagyon sok macera van vele. Először is el kell menni az árushoz és a hidegben sorban kell állni, majd ki kell választani a számunkra megfelelő fát. Ezután a hazaszállítással kell bajlódni, majd a felállítással, mely kész rémálom. Sokan már a tartóba való befaragás gondolatától is rosszul vannak, nemhogy még neki esni a fának. Ráadásul az esetek nagy részében a fa görbe lesz. Az pedig csak rá tesz egy lapáttal, hogy az ünnepek során folyamatosan lehet takarítani a karácsonyfa alól a lehulló tűleveleket. Ettől függetlenül természetesen nagyon szép tud lenni egy valódi fenyő és megadja az ünnep alaphangulatát, azonban van vele macera bőven, ezt el kell ismerni.

A műfenyővel való bánás ehhez képest jóval egyszerűbb, kevesebbet kell vele nyüglődni. Emellett könnyű elcsomagolni, majd az elkövetkező években elővenni és felállítani. Ma már hatalmas választékból lehet válogatni, így az extrémebb stílust kedvelők és a klasszikus stílus szerelmesei is megtalálhatják számításaikat. További előny, hogy a műfenyők többsége tűzálló, mely komoly pozitívum, ha azt nézzük, hogy a valódi fákkal minden évben történnek balesetek. Az ünnepek végén egyszerűen vissza lehet tenni a dobozába és elővenni a következő években. Vannak, akiknél kizárólag az élő fenyő jöhet szóba, azonban mások pont a műfenyővel járnak jól. Bármelyik mellett döntünk, a lényeg, hogy a szeretet ünnepén mind jól érezzük magunkat.