Mit kell mindenképpen tudnunk az áramfejlesztő kapcsán, mielőtt beszereznénk egyet?

Egy nem várt, hosszabb áramkimaradás bizony nem csak rendkívül kellemetlen jelenség, de extrém esetben nagyon komoly anyagi károkat is okozhat. Szerencsére egy célirányos géppel aránylag egyszerűen elkerülheted az ebből származó problémákat.

Ehhez csupán kattints ide és válassz a rendelkezésre álló áramfejlesztő masinák közül. Természetesen egyáltalán nem mindegy, végül melyik modell mellett teszed le a voksodat, hiszen jelentős különbségek vannak a különböző típusok közt. Ugyanakkor a legfontosabb jellemzők vizsgálatával villámgyorsan behatárolható, pontosan melyik áramfejlesztő felel meg leginkább elvárásaidnak. A legfontosabb kritérium minden kétséget kizáróan a teljesítmény. A gyártók az összes masinán feltűntetik, maximum mekkora kapacitás leadására képes az adott modell, ám ezt az értéket mindig kezeljük fenntartással. Ahhoz, hogy a munkánk során végig üzembiztos teljesítményt kapjunk, érdemes kétszeres szorzóval számolni. Ez abból a szempontból is szerencsés, hogy ha a későbbiekben több eszközt is csatlakoztatnánk, akkor a rendelkezésünkre áll majd elegendő tartalék.

Bizonyos esetekben kardinális kérdést jelenthet a hordozhatóság is. Gondoljunk csak bele, ha egymagunk használjuk majd a gépet és azt önállóan kell mondjuk betenni a teherautóba minden alkalommal, akkor nem mindegy, mekkora alaptömeggel rendelkezik az áramfejlesztő. Ugyancsak nagy figyelmet kell fordítani a beltéri használat lehetőségére. Ezeket a masinákat általában szabadtérben alkalmazzák, ám időnként szükségessé válhat az ingatlanon belüli indításuk is. A dízel meghajtással rendelkező áramfejlesztő esetében ez szigorúan tilos és balesetveszélyes. Ha úgy gondoljuk, előfordulhat, hogy valamilyen helyiségben kell majd használnunk a gépet, akkor mindenképpen egy benzines változat mellett tegyük le a voksunkat.