Smoothie recept egészséges hozzávalókkal

A smoothie hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt pár évben, ugyanis mindössze pár perc alatt el lehet készíteni, kellőképp tápláló és tele van hasznos tápanyagokkal. Glutén- és laktózmentes, ráadásul cukor hozzáadása nélkül is kellőképp édes, így diétában tökéletes az édesség iránti vágy csökkentésére.

Smoothie recept esetében bőven van miből válogatni, hiszen az interneten rengeteg ötlet, inspiráció található. Idővel viszont akár saját elképzeléseink alapján is elkészíthetjük a smoothiet. Ha szeretnénk csökkenteni az édesség iránti vágyunkat és egy tábla csoki helyett inkább valamilyen egészséges alternatívát szeretnénk fogyasztani, akkor a legjobb, ha egy gyümölcsökben gazdag verziót készítünk el. Fogyaszthatjuk akár tízóraira vagy uzsonnára is. A smoothie elkészítése rendkívül egyszerű, mindössze néhány percet vesz igénybe. Turmixgépben vagy kifejezetten smoothie készítő gépben is elkészíthetjük a finomságot. A lényeg, hogy a gép, akár a fagyasztott gyümölcsökkel is elbírjon. Emellett a kívánt állag érdekében a folyadékot óvatosan kell hozzáadni a smoothiehoz, hogy nehogy túl sűrű vagy túl folyós legyen a végeredmény.

Ha egy igazán tápláló, ízletes zöld smoothiet szeretnénk elkészíteni, mindössze pár összetevőre lesz szükségünk. Kelleni fog egy csésze spenót, egy darab zellerszár, egy csésze ananász, másfél deciliter narancslé vagy víz, illetve egy evőkanál chia mag. Miután alaposan előkészítettük a hozzávalókat, már csak össze kell aprítani őket és behelyezni a turmixgépbe. Mindent egyneművé turmixolunk, majd egy pohárba töltjük és már fogyaszthatjuk is. Természetesen az interneten rengeteg recept ötletet találhatunk, illetve saját szájízünk szerint is kísérletezhetünk. A kozertplusz.hu weboldalon bővebb információk is találhatók!