Tartalmazzon-e valamilyen feliratot a kulcstartó?

Kulcscsomónk elvesztése általában a legrosszabbkor történik, hiszen önmagában is komoly kellemetlenséggel jár egy ilyen eset, ám ha ráadásképp még idő szűkében is vagyunk, akkor felettébb bosszantó lehet a dolog. Teljes mértékben sajnos képtelenség megelőzni ezeket a helyzeteket, ugyanakkor némi elővigyázatossággal jelentősen megkönnyíthetjük a kiegészítő felkutatását.

A megoldást egy jól megválasztott kulcstartó jelentheti. Szerencsére a kínálat ma már óriási, így biztosan megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő darabot, ám a sikerhez elengedhetetlen alaposan átgondolni, milyen elvárásokat is támasztunk az eszközzel kapcsolatban. Amennyiben jellemzően otthon keverjük el állandóan a kulcscsomót, akkor egy érzékelővel és jelzővel ellátott kulcstartó lesz a mi emberünk. Ezt villámgyorsan összepárosíthatjuk a telefonunkon lévő alkalmazással és egyetlen gombnyomással bármikor megkereshetjük a kiegészítőt. Tartsuk azonban szem előtt, miszerint nagyobb távolságokban ez a módszer nem működik, így ha attól tartunk, valahol máshol is elveszíthetjük a kulcsainkat, akkor a hagyományos kulcstartó használatát sem kerülhetjük el.

Ez utóbbi megválasztásánál több szempontot is vegyünk figyelembe. Egyfelől a méretet illetően ügyeljünk arra, hogy ne vesszen el a rengeteg kulcs között, hiszen a megtalálónak könnyedén észre kell vennie a rajta lévő információkat. Ugyancsak kardinális kérdést jelent a kulcstartó anyaga. Hiába vagyunk ugyanis elővigyázatosak, ha pár hónap alatt lekopik, vagy eltörik az eszköz, hiszen így nem tölti be gyakorlati szerepét. Amennyiben kizárólag a funkcionalitást nézzük, akkor a fém kialakítás a legideálisabb, lévén ez a legstrapabíróbb mind közül. Bőven elegendő, ha a kulcstartó felületére kizárólag a telefonszámunkat gravíroztatjuk, a felesleges adatok helyett inkább az elérhetőségünk legyen minél olvashatóbb.