A derékfájás kezelése egyszerűen is megtörténhet

A derékfájdalom nem más, mint egy diszkomfort érzés, mely az alsó bordaív és a farredő közti részen jelentkezik. Jellemzően csak ezen a területen van jelen a fájdalom, azonban vannak, akik arról számolnak be, hogy a kellemetlenségek a lábba is kisugároznak.

Derékfájás kezelése kapcsán számos tippet és módszert lehet olvasni az interneten. Ezek akár be is válhatnak, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az interneten nagyon sok a sületlenség, valótlan információ. Ezenkívül, ha valamilyen betegséggel több tünetünk is egyezik, az nem azt jelenti, hogy valóban az a bajunk. Az öndiagnosztizálástól jobb tartózkodni, hiszen könnyen rossz vége lehet. Ha szeretnénk biztosra menni derékfájás esetén, akkor jobb pihentetni a fájó részt és ha pár nap múltán sem tapasztalunk javulást, akkor ideje orvoshoz fordulni. A szakszerű vizsgálatot követően megkapjuk a pontos diagnózist, illetve a kezelési tervet. Könnyen lehet, hogy a nem megfelelő ülőpozíció, idegbecsípődés, mozgásszegény életmód, fokozott ágyéki görbület, porckorongsérv vagy akár pszichés túlterheltség okozza a panaszokat.

A gyökéroktól függően tartásjavító és gerinctorna, valamint fájdalomcsillapítók alkalmazása jöhet szóba. Súlyos esetben akár műtétre is sor kerülhet, ezért nem szabad az öndiagnosztizálás mellett dönteni. A fájdalomcsillapítás viszont nagyon fontos, melyben nagy segítséget jelenthet a Dolixir, mely egy természetes összetevőket tartalmazó készítmény, amely rendkívül gyorsan felszívódik és kifejti jótékony hatásait. Egyszerűen alkalmazható a fájdalom pontos helyén, mivel spray formátumban kapható. Ennek köszönhetően nem kell étkezéshez kötni használatát, mely nagy könnyebbséget jelent. Ha bővebb információkat szeretne megtudni, akkor látogasson el a dolixir.hu weboldalra!