A női parfümök legismertebbike

Amikor azt mondjuk, hogy a világ leghíresebb parfümje, akkor a többség pontosan tudja, hogy miről van szó. Még azok is, akik ritkán használnak illatszereket. A Chanel No. 5 csaknem száz éve a nők nagy kedvence. Így szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki ezt a különleges illatot használja.

Női parfümök terén a Chanel No. 5 kétségkívül a legismertebb. Megalkotója nem más, mint a híres divatikon, Coco Chanel, aki hosszú időn keresztül diktálta a divatot. 1921-ben nem egy újabb ruhakollekció kötötte le figyelmét, hanem valami másra vágyott. Ernest Beaux, orosz származású parfümőrnek azt az utasítást adta, hogy készítsen el egy olyan illatot, mely olyan, mint egy igazi nőé. Szigorúan női illat legyen, ne pedig olyan, mint egy rózsáé. A parfümőr komolyan vette a feladatot, méghozzá olyannyira, hogy nyolcvan különféle illatból alkotta meg a parfümöt, mely többek közt tartalmazott, mint a szantál, ylang-ylang, májusi rózsa vagy jázmin. Emellett aldehid is bele került a készítménybe, mely a szintetikus összetevőnek köszönhetően sokkal tartósabbá vált, mint az akkori illatok.

A parfümőr számozott üvegcsékben prezentálta Coco-nak a kész változatokat, aki állítólag azért tette le voksát az ötödik mellett, mert minden kollekcióját május ötödikén mutatta be. Nem túlzás kijelenteni, hogy ez volt a szerencse száma. Stílusosan mutatta be az új illatot, hiszen a divatbemutatóján a levegőbe fújt illatfelhőt szippanthatták be a vendégek, akik a bőrükön is megtapasztalhatták a különleges illatot. Némely szerencsés kiválasztottak maguk ajándékba is kaptak az illatból. Ezt követően a Chanel főhadiszállásán lehetett hozzájutni, ahol az öltözők is ezzel az illattal voltak illatosítva. Ha szeretnéd online parfümöt vásárolni, akkor látogass el a probeauty.hu webáruházba!