A térdfájdalom ellen igenis fel lehet lépni!

„Ebben a korban már normális a fájdalom!” – mondják sokan egy legyintés kíséretében és belenyugszanak a térd-, vagy egyéb fájdalomba. Holott fájdalommal együtt élni egyáltalán nem normális, így fontos tenni ellene.

Térdfájdalom ellen minden esetben fel kell lépni, ahhoz, hogy önfeledten folytathassuk a mindennapukat és visszanyerjük a szabad mozgás örömét. Ha állandó fájdalommal küzdünk, akkor az első lépés, hogy utána járunk, pontosan mi okozza a panaszokat. Ehhez nem árt egy orvosi kivizsgálás egy ortopéd szakorvosnál. Erre azért van szükség, mert elképzelhető, hogy a térdben jelentkező fájdalmat valamilyen betegség okozza. Ha tudjuk mitől vannak fájdalmaink, akkor célzottan léphetünk fel a panaszok ellen. Természetesen az orvos is javasol módszereket, készítményeket a mielőbbi gyógyulás érdekében. Emellett nem árt tisztában lenni vele, hogy életmódbeli tényezők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy kialakuljon a fájdalom. Ilyen például a fokozott fizikai terhelés, mely a fizikai munkakörökre jellemző. De, bizonyos futással, nagy súlyok emelgetésével vagy ugrással járó sportok is problémásak lehetnek.

A nagy mértékű túlsúly szintén problémás lehet, hiszen ez az egész szervezetre nézve komoly terhet jelent, de főként a térdízületek szenvedik ezt meg. A folyadékhiány is rendkívül káros és előidézheti a problémát. Éppen ezért nagyon fontos kideríteni mi okozza a panaszokat és tenni a gyógyulás érdekében. Az egészséges életmód nagyon sokat segíthet a gyógyulásban és a megelőzésben. A fájdalom enyhítése érdekében azt javasoljuk, hogy próbálja ki a Dolixirt, mely természetes hatóanyagaival hamar megszünteti a gyulladást és a fájdalmakat. Naponta többször alkalmazhatja a fájdalom helyén, így búcsút inthet a kellemetlen panaszoknak!