Hasznos tudnivalók a szennyvíz tartály telepítése és üzemelése kapcsán

A szennyvíz tartályok esetében az egyik legfontosabb követelmény, hogy a legkülönfélébb anyagoknak ellenálljanak és összegyűjtsék a szennyvizet a talaj és az élővilág károsítása nélkül. Ha szennyvíz tartályt szeretnénk telepíteni, akkor nem árt tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval.

Szennyvíz tartály akkor lehet indokolt, ha az adott területen, településen nincs kiépítve a csatornarendszer. A csatornahálózat nélküli településeken engedélyezett ezeknek a tartályoknak a telepítése, azonban különféle önkormányzati előírások vonatkoznak rá, ezért mielőtt neki kezdenénk a tényleges munkának, nem árt ezeknek utána járni, hogy megfelelően járjunk el. Ha ezekkel tisztában vagyunk, akkor semmi akadálya, hogy elvégezzük a telepítési munkálatokat. Arra viszont mindenképp ügyelni kell, hogy a megfelelő hely kiválasztása és az elhelyezés során körültekintőnek kell lenni, vagyis fel kell mérni a terület nagyságát és szükség esetén le kell mérni, hogy a tartály elfér-e az adott területen. Ha lejtős vagy emelkedős területre szánjuk a tartályt, akkor nem kizárt, hogy egy támasztófalra is szükségünk lesz, azt viszont jobb szakemberre bízni.

A tartályban lévő szennyvíz mennyiségét időről-időre ellenőrizni kell, annak érdekében, hogy teljes telítettség esetén hívni lehessen egy szállító autót, amely kiszivattyúzza a szennyvizet és elszállítja azt a legközelebbi szennyvíz telepre. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy a szennyvíz tartály, akár esővíz gyűjtésre is kiválóan alkalmas. Amire viszont nem lehet használni, az az ivóvíz tárolás. Ha mégis ez lenne a célunk, akkor kifejezetten ívóvíz tárolására alkalmas típust kell keresnünk. Ha szeretné látni a teljes kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol bővebben tájékozódhat!